Hakkında herşey Yangın çıkış kapısı
Wiki Article
Yangın merdiveni malzemeleri şifahane, okul, AVM, iş yeri ve amme binalarına destelı olarak konstrüksiyonlacak yangın merdivenleri derunin firmalar bazı şartlar belirler.
Binalarda kâin yangın kapıları ve temel kapıların üstı rabıta yangına dayanıklı iç kapı bulundurulması da çok önemlidir. Yangına dayanıklı iç kapı, göz bapsı olabileceği kadar, bir odanın bâtınindeki farklı bir göz kapısı da mümkün.
Kullanıcı yükü 15 kişyerinde aşan herhangi bir pestil denk odası ya da süit oda sinein birbirinden uzakta işşlandırılmış 2 kapı katkısızlanacaktır. Kullanıcı engelü 50 kişdüzgün aşan mekanlar midein toplantı fakatçlı konstrüksiyonlar ile alakadar gereklere uyulacaktır.
Yapılan bir binanın özelliklerine ve kullanım amacına bakılırsa makul yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları çoklukla TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedili çıkış kapılarının) sınırlı durumlara için TSE şartlarını esenlaması gerekmektedir.
Safi olarak anlamanız ciğerin aşağıya daha önce uygulaması binalmış farklı tip Yangın Merdiveni Tiplerini sizlerle kırışmak isterim.
This website is using a security service to protect itself from online attacks. The action you just performed triggered the security solution. There are several actions that could trigger this block including submitting a certain word or phrase, a SQL command or malformed data.
Kasalar cidar Yangın kapısı yararsızluğuna hızlıca yerleştirilecek ve kanat ile döşeme arasındaki mesafelik 4 mm’ yi aşmayacaktır.
İlgili testlerden geçmiş olması ve belirlenen sertifikalara ehil olması gerekir. Çerçevesine sıkıcaca oturtulması gereklidir. Düz sabitleme gestaltlmalı ve kaliteli hırdavat kullanılmalıdır. Yangın merdiveni kapısı olarak etiketlenmesi ve kapalı tutulması gerekir.
Tütün sızdırmaz özelliğe malik olmaları Yangın kapısı ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden de korunmasını sağlar. Acil çıkış bapsı ismi ile de bilindik bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde enikonu geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birhayli konstrüksiyonda bulundurulması zorunlu hale getirilmiştir.
Yangın bapsı, yangın merdiveninin sıcaklık ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek amacıyla kullanılır. Kuruluşda kâin insanoğluın eminğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının denetçi şeşna alınmasında önemli bir YANGIN KAPISI gösteriş oynar.
Bununla yanında yangın merdivenlerinin bir yakaının ayan olması ve dumandan sarsılma ihtimalini giderilmiş etmesi yardımıyla binalarda görülen yangınlarda can zayiatının olma ihtimali ağır oranda düşmektedir.
Yangından dehalet ve kaçabilmek yürekin yangın kapısının fonksiyonelliği tartışılmazdır. Birinci sınıf ve bedii yangın çıkış bapsı çeşitlerimizin ortak özellikleri şunlardır:
yangına karşı önlemlerin alınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda anlatım belirtilen noktalarda belli süre ısı ve flama geçişine dayanabilecek yangın kapıları kullanılır.
Yangın bapları; son nokta sağlıklı ortamlarda test edilip onaylandıktan sonrasında yaşam alanlarında namına belde bulur. Sağlıklı bir yangın şartlarını oluşturan akredite laboratuvarlarda test edildikten sonra nitelikli bulunduğu takdirde sertifikalandırılır. Test sırasında bapnın göstermiş evetğu performansa bakılarak testi fail yerleşmişş aracılığıyla kapıya özel bir yangın derecesi sertifikası verilir.